FIGHT CHANNEL

UFC Fight Night 165: Edgar protiv Korejskog Zombija, Rakić u najvećoj borbi karijere!

UFC Fight Night 165: Edgar protiv Korejskog Zombija, Rakić u najvećoj borbi karijere!

17.12.2019 • 13:06

UFC sa svojom zadnjom priredbom ove godine prvi put stiže u korejski Busan! Eventom dominiraju domaći borci pa se tako u glavnoj borbi bore Chan Sung Jung i Frankie Edgar, a u co-main eventu gledamo Volkana Oezdemira i Aleksandra Rakića u okršaju poluteške divizije.

UFC Fight Night 165 ne propustite u izravnom prijenosu u subotu 21. prosinca od 11 sati samo na Fight Channelu!

Edgar u zadnji tren uletio kao zamjena u glavnu borbu!

Iako je ovaj event trebala predvoditi borba između bivšeg izazivača pero divizije, Briana Ortege, i Chana Sunga Junga, meč je otpao zbog Ortegine ozlijede koljena koja ga je spriječila u novom nastupu. No zamijenio ga je bivši UFC prvak lake divizije, Frankie Edgar, koji je spremno prihvatio izazov. Ozljeda Briana Ortege bila je veliko razočaranje za fanove jer se borba njega i Chan Sung Junga kuhala još od ljeta kad je Koreanac pobijedio Renata Moicana,

Borbu Chan Sung Jungom je odlučio prihvatiti Frankie Edgar (23-7-1 MMA, 17-7-1 UFC), bivši prvak lake kategorije i prava MMA ikona. Dvojac se već trebao boriti u studenome prošle godine na priredbi kojom je UFC slavio 25 godina postojanja. Edgar je otkazao nastup zbog ozlijede, a zamijenio ga je Yair Rodriguez. Sve je rezultiralo nevjerojatnim laktom u posljednjoj sekundi borbe i jednim od najboljih nokauta u UFC povijesti. Edgar ovom borbom nakratko odgađa svoje spuštanje u bantam, s obzirom na to da se borba održava u perolakoj kategoriji. Njegova borba protiv Coryja Sandhagena zakazana za 25. siječnja, s kojom bi trebao debitirati u novoj kategoriji i dalje je na programu Fight Nighta 166.

Chan Sung Jung (15-5 MMA, 5-2 UFC) jedan je od najatraktivnijih boraca svijeta. Ove je godine savladao Renata Moicana nokautom u prvoj minuti. Za svih svojih pet UFC pobjeda uzeo je bonus za najbolju izvedbu. Zapravo, jedina njegova UFC borba bez bonusa bio je neuspješni napad na titulu kad ga je u kolovozu 2013. godine savladao Jose Aldo.

Aleksandar Rakić traži najveću pobjedu karijere

Nakon što je prvog dana lipnja u Stockholmu nokautirao Jimija Manuwu, Aleksandar Rakić poslao je brutalnoj poruku poluteškoj kategoriji UFC-a. Znalo se da će mu sljedeći protivnik biti netko od Top 10 boraca, a na kraju je to ispao bivši izazivač Volkan Oezdemir.

27-godišnji Aleksandar Rakić (12-1, 4-0 UFC) na mala je vrata ušao u UFC, ali je vrlo brzo ostavio vrlo jak dojam. Osim što je talentira, Rakić je iznimno marljiv, pa će tako nešto više od dvije godine nakon svog debija imati priliku napasti bivšeg izazivača. Pobjeda nad Volkanom Oezdemirom svakako bi ga trebala katapultirati u borbu s Top 5 protivnikom već u idućoj borbi.

No Rakića ne čeka lagan zadatak. Volkan Oezdemir (16-4, 4-3 UFC) je pobjedom u posljednjoj borbi dokazao kako se vratio u formu. Tako su porazi od Daniela Cormiera i Anthonyja Smitha iza njega te može krenuti graditi svoj novi put prema poziciji izazivača. Hoće li u tome uspjeti, saznat ćemo u subotu.

UFC Fight Night 165 ne propustite u izravnom prijenosu u subotu 21. prosinca od 11 sati samo na Fight Channelu!

UFC Fight Night 165

Frankie Edgar vs. Chan Sung Jung
Volkan Oezdemir vs. Aleksandar Rakić
Doo Ho Choi vs. Charles Jourdain
Da Un Jung vs. Mike Rodriguez
Jun Yong Park vs. Marc-Andre Barriault
Kyung Ho Kang vs. Liu Pingyuan

OZNAKE | | |

Fight Channel

DANAS NA FIGHT CHANNELU

08:02
Enfusion 87
10:30
UFC Fight Night: Henderson vs. Thatch, 2015.
13:46
K-1 World Max, Tokyo, 2004.
17:49
Bellator 172: Thomson vs. Pitbull, 2017.
20:06
UFC 248 Countdown
21:00
UFC 248: Adesanya vs. Romero
00:36
Glory WS 64
02:33
UFC Fight Night: Henderson vs. Thatch, 2015.
05:45
Bellator 172: Thomson vs. Pitbull, 2017.