FIGHT CHANNEL

UFC 245 spektakl za kraj godine uz čak tri borbe za titulu!

UFC 245 spektakl za kraj godine uz čak tri borbe za titulu!

10.12.2019 • 11:52

UFC za kraj godine donosi brutalni spektakl, a možda i najjači MMA event u cijelog godini. Predvode ga čak tri borbe za titulu, a u prvom planu su dva trenutno najveća MMA rivala – Kamaru Usman i Colby Covington. Za titulu se također bore Max Holloway i Alexander Volkanovski, a Amanda Nunes pojas bantam divizije brani od Germaine de Randamie.

UFC 245 pogledajte u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju, 15. prosinca od 4 sata poslije ponoći samo na Fight Channelu!

Okršaj dva najveća rivala

Napokon je došlo vrijeme za okršaj dva velika rivala. Kamaru Usman i Colby Covington ne trpe se još od kad su skupa trenirali u American Top Teamu i danas više nepostojećem timu Blackzillians. Jedan je prvak velter divizije, a drugi je bivši privremeni prvak koji se smatra pravim kraljem kategorije.

Kamaru Usman je do sada pokazao nevjerojatnu snagu i eksplozivnost te hrvanje kakvo smo do sada možda vidjeli samo kod Georgesa St-Pierrea. Niti jedan borac još nije uspio osmisliti taktiku i prepoznati trenutak u kojem Usman kreće u napad, a ni kako spriječiti da mu Usman uđe u noge. No ako bi to netko mogao, onda je to borac koji je u tome gotovo jednako dobar.

Colby Covington možda nije toliko snažan i eksplozivan kao Usman, ali zato ima prednost u nevjerojatnoj kondicijskoj spremi. Stoga se fanovi iznimno vesele ovoj borbi, ali se nitko ne usuđuje prognozirati ishod.  Usman i Covington skupa imaju pobjednički niz od čak 17 borbi, ali je ista taj brojka u slučaju sunaslovne borbe još impresivnija…

Volkanovski napada titulu protiv Hollowayja, revanš Nunes i de Randamie

Ako gledamo samo borbe u pero kategoriji, čiji je pojas na ulogu, Max Holloway i Alexander Volkanovski zajedno imaju 21 pobjedu u nizu u UFC-u. No ovog će se vikenda nečiji niz morati prekinuti. Pitanje je samo hoće li to biti niz borca koji svakom borbom sve više potvrđuje da je najveći prvak ove kategorije ili Australcu makedonskih korijena koji je do sada odradio vrlo impresivne mečeve protiv vrhunskih protivnika.

Treća borba za titulu na ovom ‘cardu’ je ujedno i revanš. Prvakinja Amanda Nunes već je pobijedila Germaine de Randemie u studenom 2013. godine, ali Nizozemka je tad tek prešla iz kick-boxinga u MMA te tvrdi kako su obje danas drugačije borkinje. Hoće li Amanda ponovno uspjeti lako srušiti de Randamie u parter kao prvi put ili će nas de Randamie iznenaditi? Saznat ćemo već ovog vikenda.

UFC 245 pogledajte u izravnom prijenosu u noći sa subote na nedjelju, 15. prosinca od 4 sata poslije ponoći samo na Fight Channelu!

UFC 245

Kamaru Usman (c) vs. Colby Covington
Max Holloway (c) vs. Alexander Volkanovski
Amanda Nunes (c) vs. Germaine de Randamie
Marlon Moraes vs. José Aldo
Petr Yan vs. Urijah Faber

OZNAKE | | | | | | | |

SUB/NED 7.3.2021.
UFC 259: Blachowicz vs. adesanya

DANAS NA FIGHT CHANNELU

08:02
Bellator 185: Mousasi vs. Shlemenko, 2017.
10:03
Enfusion 69: Groningen, 2018.
12:12
UFC Fight Night: Mir vs. Duffee, 2015.
14:51
K-1 World Grand Prix in Nagoya, 2004.
17:15
UFC Fight Night: Ortega vs. Jung
20:10
UFC 259 countdown
21:00
UFC Fight Night: Rozenstruik vs. Gane
23:46
Glory 4: Grand Slam, Tokyo, 2012.
03:05
UFC 259 countdown
04:00
UFC 259 LIVE