FIGHT CHANNEL

UFC 242: Khabib se vraća u kavez u borbi za ujedinjenje titule s Dustinom Poirierom!

UFC 242: Khabib se vraća u kavez u borbi za ujedinjenje titule s Dustinom Poirierom!

03.09.2019 • 10:25

UFC s novim velikim eventom po treći put najpoznatiji kavez svijeta dovodi u Abu Dhabi i Ujedinjene Arapske Emirate. ‘Fight cardom’ dominiraju ruski, odnosno dagestanski borci, a cijeli event predvodi borba za ujedinjenje titule lake divizije između Khabiba Nurmagomedova i Dustina Poiriera.

UFC 242: Khabib vs. Poirier ne propustite u izravnom prijenosu u subotu 7. rujna od 20 sati samo na Fight Channelu.

Tko će postati ujedinjeni prvak lake divizije?

Borba za ujedinjenje titule uvijek su bile zanimljive. Teško je zamisliti relevantnijeg izazivača od privremenog prvaka, a to se ovog puta dogodilo u lakoj kategoriji UFC-a. Suspenzija prvaka Khabiba Nurmagomedova (27-0) dovela je do borbe za privremenog prvaka između Dustina Poiriera (25-5) i Maxa Hollowaya. Poirier je odradio jednu od najboljih borbi godine i došao do pojasa. No nositelj pojasa na kraju može biti samo jedan.

A UFC će napokon dobiti i ujedinjenog prvaka 7. rujna u Abu Dhabiju kad Poirier i Khabib Nurmagomedov uđu u kavez. Ispred nas jedna od svakako najvećih borbi godine koja će dati važan odgovor na to u kojem smjeru ide UFC i prije svega u kojem smjeru ide laka kategorija. Borbu će pažljivo pratiti i Conor McGregor te će nakon nje donijeti odluku o svojoj budućnosti.

Nurmagomedov je zagonetka koju nitko do sada nije uspio riješiti čemu svjedoči njegov savršeni omjer borbi od 27 pobjeda i nula poraza. Najveće oružje Khabiba njegovo je hrvanje i grappling. No Poirier će sigurno biti spreman s obzirom na to da ga u subotu čeka borba karijere. Nakon pobjede protiv Maxa Hollowaya u jednoj od najuzbudljivijih borbi proteklih godina, Poirier je dokazao da je pripremljen na sve. Osim Hollowayja, prave ratove prošao je protiv Justina Gaethjea i dvaput protiv Eddieja Alvareza čime je dokazao kako nema namjeru dozvoliti da ga itko slomi. A to je upravo ono što Khabib radi svojim protivnicima. Ovaj Dagestanac se nije borio od listopada prošle godine kada je na UFC 229 priredbi došao do prve obrane naslova porazivši UFC-ovu najveću zvijezdu Conora McGregora. Zbog tučnjave nakon meča je zaradio suspenziju i globu od 500 tisuća dolara.

Revanš Edsona Barboze i Paula Feldera

U još jednom meču lake kategorije Edson Barboza i Paul Felder odradit će revanš svoje fantastične borbe iz srpnja 2015. godine. Edson Barboza i Paul Felder su među najatraktivnijim i najboljim borcima do 70 kilograma, a 2015. godine su odradili pravi rat za koji su bili nagrađeni bonusom za najbolju borbu eventa. Barboza je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Od te se borbe puno toga promijenilo. Edson Barboza (20-7) je s vremenom uspio dogurati do Top 5 statusa, no dalje od toga nije mogao. Trenutno je nalazi u situaciji da ima tri poraza u posljednje četiri borbe. Posebno je loše izgledao u posljednje dva nastupa. Kevin Lee ga je u travnju 2018. godine prilično uništio, iako se nakon toga uspio vratiti impresivnom pobjedom protiv Dana Hookera, no onda je došao još teži poraz u ožujku ove godine kad ga je u prvoj rundi nokautirao Justin Gaethje.

Paul Felder (16-4) je u puno boljoj situaciji. Slavio je u četiri od posljednjih pet borbi, s tim da mu se taj jedan poraz dogodio pri kratkom odlasku u velter. Dakle, u lakoj kategoriji nalazi se unutar niza od četiri pobjede, a na službenom poretku kategorije je deseti, što je tri mjesta ispod svog protivnika. Tako Felder ima dvostruki motiv za ovu borbu. Prvi je naravno osvetiti poraz, a drugi preuzeti Barbozinu poziciju na ljestvici.

U ostalim borbama glavnog dijela eventa gledamo još jednu borbu u lakoj između Islama Makhacheva i Davija Ramosa, tu su teškaši Curtis Blaydes i Shamil Abdurakhimov, a sve skupa otvara još jedan meč lake divizije između Mairbeka Taisumova i Carlosa Diega Ferreire.

UFC 242: Khabib vs. Poirier ne propustite u izravnom prijenosu u subotu 7. rujna od 20 sati samo na Fight Channelu.

UFC 242

Khabib Nurmagomedov (c) vs. Dustin Poirier (ic)
Edson Barboza vs. Paul Felder
Islam Makhachev vs. Davi Ramos
Curtis Blaydes vs. Shamil Abdurakhimov
Mairbek Taisumov vs. Carlos Diego Ferreira

OZNAKE | | | | | | | | |

SUB/NED 7.3.2021.
UFC 259: Blachowicz vs. adesanya

DANAS NA FIGHT CHANNELU

08:02
Bellator 187: McKee vs. Moore, 2017.
09:09
UFC on Fox 16: Dillashaw vs. Barao 2, 2015.
11:26
Enfusion 71: Hamburg, 2018.
13:45
UFC Fight Night: Santos vs. Teixeira
16:29
Glory 6: Istanbul, 2013.
19:18
The Ultimate Fighter: Heavy Hitters, 2018.
20:05
UFC 257 Countdown
21:00
UFC 257: McGregor vs. Poirier 2
23:36
K-1 World Grand Prix Netherlands, 2002.
00:44
The Ultimate Fighter: Heavy Hitters, 2018.
01:30
Enfusion 71: Hamburg, 2018.
03:45
Bellator 187: McKee vs. Moore, 2017.
04:48
Glory 6: Istanbul, 2013.