FIGHT CHANNEL

UFC 201: “Ruthless”s protiv Woodleyja, “Immortal” protiv Ellenbergera (VIDEO)

UFC 201: “Ruthless”s protiv Woodleyja, “Immortal” protiv Ellenbergera (VIDEO)

22.05.2016 • 14:41

Atlanta u Georgiji će biti domaćin sjajnog UFC-a 201 koji uživo i ekskluzivno možete pogledati u noći sa subote na nedjelju 31. srpnja sa početkom u 04:00 sata iza ponoći na Fight Channel PPV-u ili FightChannelTV.comu.

Nakon jubilarnog UFC-a 200 koji je doslovno raspametio borilački svijet, elitna svjetska MMA promocija, sada u novom vlasništvu, nastavlja tamo gdje je stala u Las Vegasu. UFC 201 nudi u glavnoj borbi večeri dvoboj za titulu prvaka u velter kategoriji u vidu obračuna Robbieja “The Ruthless” Lawlera i izazivača Tyrona Woodleyja.

Lawler treći put brani pojas

Bit će to treća obrana naslova za Lawlera koji je od osvajanja pojasa protiv Hendricksa svladao Roryja MacDonalda i Carlosa Condita. Oba puta je pritom zaradio bonus za najbolji meč večeri. Od kada se vratio u UFC 2013. sadašnji prvak izgleda nevjerojatno. Osam pobjeda i poraz tek od Hendricksa na UFC 171 (koji je kasnije osvetio), a i popis imena koja je svladao jest zaista impresivan. Praktički je počistio čitavu diviziju, a jedini ozbiljan protivnik kojeg još nije svladao jest upravo Tyron Woodley.

Njemu su ovu priliku donijele dvije pobjede u nizu, odnosno četiri u posljednjih pet nastupa. Jedino ga je Rory MacDonald uspio svladati na UFC-u 174 davne 2014. No, problem za Woodleyja bi mogla biti prilično dugačka stanka i potencijalni “ring rust”. Naime, on nije nastupio još od siječnja 2015. što je više od godinu i pol dana. Razlog duge pauze su bile ozljede, ali i neke nesretne okolnosti koje su se izdogađale u proteklom periodu.

Namajunas i Kowalkiewicz love novu pobjedu

U “co-main” eventu ćemo vidjeti obračun u ženskoj slamka kategoriji između Rose Namajunas i Karoline Kowalkiewicz. Namajunas od dolaska u UFC ima tek početni poraz od Carle Esparze da bi kasnije naredala Angelu Hill, Paige VanZant i u posljednjem nastupu Teciju Torres. Ništa slabije ne ide niti Poljakinji koja je i dalje neporažena u profesionalnoj karijeri s impesivnih 9-0. U elitnoj promociji za sada ima dva nastupa i dva slavlja, no nema sumnje da je dvoboj protiv Namajunas daleko najteži u njezinoj karijeri. U slabašnom rosteru ženske slamka kategoriji svako je slavlje izuzetno bitno pa bi nova pobjeda za bilo koju od ove dvije borkinje bila velik korak prema samom vrhu.

Obračun “utopljenika”

Fanovi će se vrlo vjerojatno najviše veseliti dvoboju u velter kategoriji između “Immportala” Matta Brownea i Jakea Ellenbergera. Radi se o dvojici “utopljenika” koji u posljednje vrijeme nizaju poraze i loše rezultate. Ellenberger ima čak pet izgubljenim mečeva u posljednjih šest nastupa. Doduše, radilo se o vrhunskim imenima sa samog vrha velter rostera, ali je to daleko od apetita koje je prije samo tri godine imao ovaj sjajni borac. Tada se, naime, špekuliralo o Ellenbergeru kao budućem izazivaču ili prvaku. Danas je to jako daleko od realnosti. Gotovo identična situacija se dogodila i Browneu koji je nakon sedam pobjeda u nizu stigao do eliminacijskog dvoboja za titulu. No, poraz od Lawlera ga je i prihički dotukao pa smo u naredna tri nastupa vidjeli još dva poraza za ovog neuništivog borca. Bolji od njega su bili i Hendricks i Maia. Nema sumnje da je Ellenberger u nešto težoj situaciji i novi poraz bi ga mogao koštati i otkaza u elitnoj promociji. Kod Brownea situacija nije tako kritična iako bi mu novi poraz vrlo teško sjeo.

Veličković drugi puta u UFC-u

U preostala dva dvoboja na glavnoj karti ćemo vidjeti meč Francisca Rivere i Erika Pereza u bantamu i Iawna McCalla i Justina Scogginsa u muha kategoriji. Od ostalih mečeva valja istaknuti drugi UFC nastu za Bojana Veličkovića. Srbin je za UFC debitirao u travnju u Zagrebu podijeljenom odlukom sudaca, a sada će se susresti s Michaelom Gravesom.

Izravni prijenos iz Phillips Arene u Atlanti pogledajte u noći sa subote na nedjelju 31. srpnja s početkom u 04:00 sata iza ponoći na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.comu.

UFC 201: Lawler vs. Woodley

Robbie Lawler vs. Tyron Woodley
Rose Namajunas vs. Karolina Kowalkiewicz
Matt Brown vs. Jake Ellenberger
Erik Perez vs. Francisco Rivera
Ian McCall vs. Justin Scoggins

Uvodne borbe:

Damien Brown vs. Cesar Arzamendia
Ian McCall vs. Justin Scoggins
Michael Graves vs. Bojan Veličković
Damian Grabowski vs. Anthony Hamilton
Ross Pearson vs. Jorge Masvidal
Ed Herman vs. Nikita Krylov
Ray Borg vs. Fredy Serrano

OZNAKE | |

Nedjelja, 27.05., 19:00h
UFC Fight Night: Thompson vs. Till

DANAS NA FIGHT CHANNELU

08:03
UFC 154: St-Pierre vs. Condit, 2012.
11:07
The Ultimate Fighter: Undefeated, 2018.
11:53
Bellator 161: Kongo vs. Johnson, 2016.
14:17
Glory 37 Los Angeles, 2017.
16:30
World Series of Boxing Azerbaijan vs Kazakhstan, 2015.
18:35
UFC Connected
19:00
UFC Fight Night: Thompson vs. Till LIVE
22:26
Bellator 199: Bader vs. King Mo, 2018.
00:06
K-1 World Grand Prix in Nagoya, 2001.
03:05
UFC Fight Night: Machida vs. Romero, 2015.
05:45
Glory 37 Los Angeles, 2017.