FIGHT CHANNEL

Glory 38 – Chicago: Artem Vakhitov brani pojas, turnir četvorice izazivača u -95kg!

Glory 38 – Chicago: Artem Vakhitov brani pojas, turnir četvorice izazivača u -95kg!

17.02.2017 • 11:47

Drugi Gloryjev spektakl u 2017. godine je rezerviran za američki Chicago. Izravni prijenos 38. priredbe elitne svjetske kick boksing promocije pogledajte u noći s petka na subotu 25. veljače s početkom u 4.30 sati iza ponoći.

Po svom starom dobrom već isprobanom receptu Glory je pripremio i priredbu u Sears Centru. Glavni dio večeri će sadržavati meč za titulu prvaka i turnir izazivača, dok će publika u dvorani uživati i u Superfight Seriji na kojoj se našlo nekoliko vrhunskih dvoboja. Pa pođimo redom…

Treći meč Vakhitova i Cavalarija

“Main event” priredbe u Chicagu čine prvak u poluteškoj kategoriji Artem Vakhitov i Brazilac Saulo Cavalari. Radi se već o trećem dvoboju ovog dvojca u Gloryjevom ringu nakon što je do sada svaki ubilježio po jednu pobjedu. 2015. na priredbi u Dubaiju slavio je Cavalari podijeljenom odlukom sudaca. Tada se radilo o dvoboju koji je odredio prvog izazivača u kategoriji do 95 kilograma. Godinu dana kasnije, u Parizu, Rus je prvi put branio Gloryjev pojas koji je u međuvremenu osvojio. Nakon tri runde suci su mu dali jednoglasnu prednost te je Vakhitov ostao prvak. U nedostatku pravih izazivača Gloryjevi “match makeri” su se odlučili na “rubber match” koji će odlučiti ukupnog pobjednika u ovom rivalstvu. Brazilac je trenutačno na 60 pobjeda i tek 4 poraza, dok je prvak Rus na 17 pobjeda i 5 poraza u profesionalnoj karijeri.

Turnir četvorice u -95kg

Iste večeri ćemo saznati i budućeg izazivača prvaku u ovoj kategoriji. Naime, Glory je u Sears centru organizirao turnir izazivača na kojem ćemo vidjeti gotovo sve najbolje što Glory ima u diviziji do 95 kilograma. Prvo polufinale čine Danyo Ilunga i Ariel Machado, a drugo Zack Mwekassa i Zinedine Hameur-Lain. Dva Kongoanca, Brazilac i Francuz će odlučiti tko će biti sljedeći na vrućoj izazivačkoj stolici. Iza Ilunge je čak pet poraza u nizu, od čega su tri u Gloryjevom ringu. Mwekassa je upravo u posljednjem nastupu pokušao pobijediti Vakhitova, no više od tehničkog nokauta u drugoj rundi nije uspio ostvariti. A Francuz Hameur-Lain je u zadnjem nastupu stradao od FFC prvaka Pavela Zhuravleva nokautom u prvoj rundi. Stoga je lako zaključiti da niti jedan od ovih boraca nije u formi života uoči teških ispita u Chichagu.

Jedini američki predstavnik na glavnom popisu borbi jest Richard Abraham. On će se u “co-main” eventu dogovorenom u velter kategoriji do 77 kilograma susresti s Francuzom Antoineom Pintom. Radi se o relativno anonimnim borcima kojima će nastu na Gloryju 38 u Chicagu biti kruna dosadašnje karijere.

Sjajni mečevi u Superfight seriji

Superfight Serija tradicionalno donosi vrhunske dvoboje. Tako će u glavnoj borbi večeri jedan od najboljih u teškoj kategoriji Rumunj Benjamin Adegbuyi rukavice ukrstiti s Brazilcem Andersonom Silvom. Još jedan Rumunj Catalin Morosanu će debitirati u Gloryju protiv domaćeg teškaša Mauricea Grennea. Morosanu ima tri poraza u nizu pa čudi što je elitna promocija odlučila s njim potpisati ugovor u ovom trenutku karijere, a ne kada je bio na vrhu.

Spomenimo i nastup sjajnog Murthela Groenharta koji će rukavice ukrstiti s Tajlanđaninom Thongcahijem.

 

Glory 38 – Chicago

Artem Vakhitov vs. Saulo Cavalari
TBD vs. TBD – finale turnira
Richard Abraham vs. Antoine Pinto
Danyo Ilunga vs. Ariel Machado – turnir -95kg
Zack Mwekassa vs. Zinediene Hameur-Lain – turnir -95kg

OZNAKE | | | | | | | |

SUB/NED 25.02., 02:00h
UFC on FOX: Emmett vs. Stephens

DANAS NA FIGHT CHANNELU

08:03
UFC Fight Night: Manuwa vs. Anderson, 2017.
10:11
UFC Now, repriza
10:55
Boxing World Weekly, repriza
11:23
Bellator 188: Lahat vs. Labiano, 2017.
13:19
Glory 42 Paris, 2017.
15:31
WSB: British Lionhearts vs Ukraine Otamans, Quarter Finals I, 2016.
17:57
UFC 173: Barao vs. Dillashaw, 2014.
21:00
UFC Fight Night: Cowboy vs. Medeiros, 2018.
23:40
The Best of Glory Superfights part 1
00:02
The Best of Glory Superfights part 2
01:11
Road to the Octagon: UFC on FOX 28, 2018.
02:00
UFC on FOX: Emmett vs. Stephens LIVE
05:25
Glory 42 Paris, 2017.