FIGHT CHANNEL

Bellator 227 European Series: Irska protiv ostatka svijeta

Bellator 227 European Series: Irska protiv ostatka svijeta

26.09.2019 • 15:02

Bellator ponovno stiže u Irsku s još jednim eventom iz europske serije kojim, naravno, dominiraju domaći borci. Meč Gallagher vs. Salazar predvodi priredbu u Dublinu, dok se u sunaslovnoj borbi bore Michael Page i Richard Kiely.

Bellator 227 European Series  pratite u izravnom prijenosu u petak 27. rujna od 23 sata samo na Fight Channel PPV-u!

James Gallagher protiv bivšeg UFC borca Romana Salazara

James Gallaher (9-1) originalno se trebao boriti u glavnoj borbi s Calom Ellenorom koji je bio prisiljen povući se iz borbe zbog nekih anomalija koje su se pojavile na njegovom CT skenu uoči borbe. Bellator je odmah pronašao zamjenu u vidu bivšeg UFC borca Romana Salazara.

Gallagher se oporavio od prvog profi poraza kad ga je nokautirao Ricky Bandejas, a od tada je nanizao dvije pobjede; jednu ‘submissionom’ protiv Stevena Grahama, a drugu jednoglasnom odlukom protiv Jeremije Labiana. Event u Dublinu će mu biti već druga naslovna borba u Bellatoru s obzirom na to da je u prvoj ‘submissionom’ savladao Grahama u veljači.

Salazar (13-9-0) će u kavez ući nakon borbe u catchweightu protiv Maria Israela koja je završila podijeljenom odlukom na LFA 72 eventu na kojem je nastupio nakon tri neuspjela pokušaja u UFC-u. U dvije je borbe izgubio ‘submissionom’ od Mitcha Gagnona i Marlona Vere, a treća je borba bila s legendarnim Norifumijem Yamamotom koja je završila kao ‘No Contest’.

Page vs. Kiely

Michael Page (14-1) i Richard Kiely (3-1) su po dosadašnjim rezultatima i po reputaciji u MMA svijetu  miljama daleko. No Bellator ih je odlučio upariti na račun prepucavanja putem društvenih mreža koje traje već neko vrijeme. Irski kick-boksač iz SBG dvorane odabrao je Pagea kao nekoga preko koga bi mogao preskočiti nekoliko stepenica i prvi glavni korak je napravio. Promocija je njihov okršaj odlučila ugovoriti znajući da imaju borbu u kojoj je Page veliki favorit i kroz koju bi se mogao vratiti pobjedama nakon prvog poraza u karijeri, a osim toga su mogli zaključiti kako dobivaju borce koji bi svojim ponašanjem tu borbu sami mogli dobro prodati.

Michael Page je 11. svibnja doživio brutalni nokaut u meču s Douglasom Limom, čime je njegov nastup na Bellatorovom turniru velter kategorije neslavno završio. Ali samo sudjelovanje u njemu, kao i eliminacija Paula Daleya, bili su velika stvar i apsolutni korak naprijed za ovog atraktivnog britanskog borca. I sad mu je Bellator dao priliku da se vrati. Richard Kiely dolazi iz slavne SBG dvorane, ali je daleko manje poznat borac u MMA krugovima od svog protivnika, što nije ni čudo jer ima samo četiri MMA pobjede i jedan poraz, a u Bellatoru je debitirao na zadnjoj priredbi u Dublinu. Tada je savladao Michaela Buckera, nakon čega je odlučio prozvati Pagea. Kiely je inače ostvareni kick-boksač, a hoće li domaću publiku iznenaditi nastupom protiv Pagea, saznat ćemo već u petak navečer.

Bellator 227 European Series  pratite u izravnom prijenosu u petak 27. rujna od 23 sata samo na Fight Channel PPV-u!

Bellator 227 European Series

James Gallagher vs Roman Salazar
Michael Page vs. Richard Kiely
Ryan Scope vs. Peter Queally

OZNAKE | | | | |

SUB/NED 9.8.2020.
UFC Fight Night: Lewis vs. Oleinik

DANAS NA FIGHT CHANNELU

08:02
Enfusion 79
10:49
UFC on ESPN 6: Reyes vs. Weidman
13:25
K-1 World Grand Prix in Lodz "Europe Tournament", Lodz 2009.
14:35
Glory 54 Birmingham, Superfight Series, 2018.
16:21
UFC on Fox 4: Shogun vs. Vera, 2012.
18:43
Bellator 190: Carvalho vs. Sakara, 2017.
20:08
Enfusion Reality Season 7: New Blood
21:00
UFC 251
00:39
Cage Fighter
01:04
Bellator 190: Carvalho vs. Sakara, 2017.
02:29
Enfusion Reality Season 7: New Blood
03:17
UFC 251
06:56
K-1 World Grand Prix in Lodz "Europe Tournament", Lodz 2009.