FIGHT CHANNEL

Glory 35: Brestovčev novi pohod na Gloryjevu titulu kreće u Nici

Glory 35: Brestovčev novi pohod na Gloryjevu titulu kreće u Nici

28.10.2016 • 16:51

Nakon tri eventa zaredom u SAD-u, najjača svjetska kick boksing promocija Glory World Series se vraća u Europu 35. priredbom u francuskoj Nici. Izravni prijenos pogledajte u petak 5. studenog od 22:00 sata na Fight Channel PPV-u.

Iako čitav popis borbi vrvi vrhunskim dvobojima, nama je daleko najzanimljiviji turnir četvorice izazivača u teškoj kategoriji na kojem opet nastupa naš najbolji teškaš Mladen Brestovac. “The Scorpion Sting” će se u prvom kolu turnira susresti sa starim znancem, Jahfarrom Wilnisom. Nizozemca je nokautirao prije dvije i pol godina na Gloyju 14 u Zagrebu onim “highlight” high kickom koji je oduševio čelnike promocije. Od tada je Brestovac još jednom nastupio upravo na ovakvom turniru izazivača, no bolji od njega u uvodnom kolu je bio Benjamin Adegbuyi. Tamnoputi Rumunj je dio i ovog turnira te će u drugom polufinalu ukrstiti rukavice s Egipčaninom Hesdyjem Gergesom.

Podsjećamo, u istoj večeri ukupni pobjednik mini-turnira treba uzeti čak dva skalpa pa bi u slučaju slavlja protiv Wilnisa, Brestovac u samom finišu išao na pobjednika dvoboja Adegbuyi vs. Gerges. Iako je Gerges bio jedno vrijeme i dio FFC rostera, baš kao i Jahfarr Wilnis, naš najbolji borac se s njim nije susreo u profesionalnoj karijeri. Ne treba posebno naglašavati da bi pobjednik turnira trebao ići na neprikosnovenog prvaka Rica Verhoevena kojeg vrlo brzo čeka i dvoboj protiv Marokanca Badr Harija. Spomenimo i podatak da je Brestovac u posljednjem nastupu u Gloryju napao pojas šampiona protiv Verhoevena, no u tome nije uspio te je poražen sudačkom odlukom.

Na Gloryju u Nici nastupa još jedan FFC prvak, Ukrajinac Pavel “Caiman” Zhuravlev. Ukrajinac je tek nedavno debitirao u Gloryju, a njegov prvi nastup nije bio previše uspješan. Barem ne na sudačkim listama. Naime, iako je objektivno bio bolji od Ariela Machada, suci su katastrofalnim bodovanjem oštetili Zhuravleva i ukrali mu pobjedu. Zhuravlev sada ima priliku popraviti dojam te će u francuskoj Nici jurišati na pobjedu protiv domaćeg borca Hameur Laina. Daleko od toga da će Lain biti lagan protivnik. Dapače, tri slavlja uključujući i ono protiv Machada, te samo jedan posrtaj (protiv Mwekasse) su veliko upozorenje za “Caimana”.

U glavnom meču večeri nas čeka prava poslastica. Dvoboj za titulu Gloryjevog prvaka u poluteškoj kategoriji između Rusa Artema Vakhitova i opasnog Kongoanca Zacka Mwekasse. Vakhitov u vitrini ima i skalp Igora Jurkovića, ali i Srbina Nenada Pagonisa, te do sada u Gloryjevog ringu ima impresivnih 5-1. Tek jedan poraz više ima Kongoanac Zack Mwekassa. Kada je ovaj nokauter stigao u Glory kako bi se susreo s do tada slavnim UFC-ovcem Patom Barryjem, nitko previše ozbiljno nije shvaćao nepoznatog Mwekassu. No, uslijedio je brutalan nokaut protiv Barryja, da bi u nastavku nokautirao i borce poput Collettea, Laina i posljednje Bouzidija. Dvije godine kasnije Mwekassa je izazivač u poluteškoj kategoriji.

Sjajan popis borbi u Nici garantira oko dva sata ponajbolje svjetske kick boksing akcije. Ne propustite novi pohod na Gloryjev nastup Mladena Brestovca koji počinje upravo u Francuskoj i na Fight Channelu.

Glory 35 – Nica

Artem Vahkitov vs. Zack Mwekassa
Pavel Zhuravlev vs. Hameur Lain

Turnir četvorice izazivača:

Benjamin Adegbuyi vs. Hesdy Gerges
Mladen Brestovac vs. Jahfarr Wilnis

OZNAKE | | | | | | |

SUB/NED, 31.3., 0:00 h
UFC on ESPN 2

DANAS NA FIGHT CHANNELU

08:03
UFC 205: Alvarez vs. McGregor, 2016.
11:41
Glory 5: London, 2013.
14:58
Bellator 181: Girtz vs. Campos 3, 2017.
16:44
UFC Fight Night: Swanson vs. Ortega, 2017.
20:01
Cage Fighter
20:30
Tyson: Raw and Uncut- The Rise of Iron Mike
21:00
UFC Fight Night: Lewis vs. Dos Santos (UFC Fight Night 146)
23:25
Cage Fighter
23:51
World Series of Boxing: Kazakhstan vs Puerto Rico, 2016.
01:16
Tyson: Raw and Uncut- The Rise of Iron Mike
01:44
UFC Fight Night: Lewis vs. Dos Santos (UFC Fight Night 146)
04:08
K-1 Grand Prix Netherlands, 2001.